タイ米

田んぼの次は、「タイ米」の写真です。

ご覧の通り、「タイ米」は、いろんな色があって見ているだけでも楽しめます。

日本も赤米や五穀米などがありますが、タイの方が種類が多いかもしれません。

「タイ米」を食べた事があるかたはご存じでしょうけど、「タイ米」は、日本米より細長いのですよね。そして、炊いたとき、日本米のような粘りけはなく、パサパサ?ポロポロ?しています。

でも、これがタイ料理に合うのですよね。

風土にあったお米ということなのでしょうね。

 

 

コメントをお書きください

コメント: 2
  • #1

    Carissa Tollett (日曜日, 05 2月 2017 07:18)


    Heya i'm for the first time here. I found this board and I find It really useful & it helped me out much. I hope to give something back and help others like you helped me.

  • #2

    Nicki Rondeau (日曜日, 05 2月 2017 11:37)


    Hi there very cool website!! Guy .. Excellent .. Superb .. I'll bookmark your site and take the feeds additionally? I'm glad to find numerous useful information right here within the post, we'd like work out extra techniques in this regard, thanks for sharing. . . . . .